Kde bolo, tam bolo, v jedno sobotné predpoludnie nevedela gazdiná Editka čo variť. No namiesto toho aby pátrala v pamäti alebo na instagrame, otvorila špajzu a vykúzlila nasledovnú vymyslenú polievku. Bol som pri tom a musím povedať, že bola výborná. Nie nadarmo sa vraví, že v jednoduchosti je krása.
Zoznam surovín: Zemiaky, pór, zeler, vývar, soľ, čierne korenie, pažítka, olej
Postup:
Na oleji alebo masle orestujte na drobno pokrájanú cibuľu, na kocky nakrájaný zeler, zemiaky, pór na kolieska. Celé to zalejte poctivým vývarom (alebo kvalitným bezgluténovým bujónom či domácou vegetou). Ak je vývaru málo a zeleniny a hladných krkov veľa, pridajte aj vodu. Keď zelenina zmäkne, zahustite polievku málinko škrobom (je jedno či zemiakovým alebo kukuričným). Na záver polievku okoštujte a dochuťte soľou a čiernym korením. Milovníci póru vedia, že ten si pustí svoju arómu a dá jedlu neopakovateľný šmrnc. Na tanieri ešte ozdobte hotovú polievku čerstvou pažítkou a smelo sa pustite do jedla. Dobrú chuť : )